Tips

Tien punten waar een goed cv aan voldoet

Lees de blog ↓

Een goed cv, zo maak je hem!

Een cv (curriculum vitae) is een belangrijk onderdeel van je sollicitatie. Het is vaak het eerste dat werkgevers zien en het kan een grote impact hebben op de beslissing of je wel of niet wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Daarom is het belangrijk om een cv te hebben dat goed gestructureerd is en de juiste informatie bevat. Hieronder vind je de 10 belangrijkste punten die aanwezig moeten zijn in een goed cv.

Persoonlijke gegevens:
Je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres moeten duidelijk vermeld staan bovenaan je cv. Zorg ervoor dat deze informatie up-to-date is.

Profielsamenvatting:
Een korte paragraaf waarin je jezelf voorstelt en beschrijft wat je wilt bereiken in je carrière. Dit is een geweldige manier om een sterke eerste indruk te maken.

Werkervaring:
Dit is het gedeelte waarin je je werkervaring vermeldt, beginnend met de meest recente. Vermeld de naam van het bedrijf, de functie die je bekleedde, de datum waarop je begon en eindigde, en een beschrijving van je taken en verantwoordelijkheden.

Opleiding:
Vermeld de opleidingen die je hebt gevolgd, beginnend met de meest recente. Vermeld de naam van de instelling, de datum waarop je bent afgestudeerd, de opleiding die je hebt gevolgd en eventuele specialisaties.

Vaardigheden:
Vermeld hier je vaardigheden en kwalificaties die relevant zijn voor de functie waarvoor je solliciteert. Dit kunnen technische vaardigheden zijn, zoals het beheersen van bepaalde softwareprogramma’s, maar ook zachte vaardigheden, zoals communicatievaardigheden.

Talen:
Vermeld hier de talen die je spreekt en op welk niveau. Het is belangrijk om je taalvaardigheden duidelijk te vermelden, vooral als het gaat om een meertalige functie.

Certificaten en trainingen:
Vermeld de relevante certificaten en trainingen die je hebt gevolgd, vooral als ze van belang zijn voor de functie waarvoor je solliciteert.

Prestaties:
Vermeld eventuele prestaties die je hebt behaald, zoals prijzen of erkenningen die je hebt ontvangen. Dit kan je cv nog indrukwekkender maken.

Interesses:
Vermeld eventuele interesses en hobby’s die relevant kunnen zijn voor de functie. Dit kan laten zien dat je een gevarieerde en interessante persoonlijkheid hebt.

Referenties:
Het is niet nodig om referenties op te nemen in je cv, maar als je dit wilt doen, vermeld dan de naam, het beroep en de contactgegevens van de persoon die je als referentie wilt gebruiken.

Onthoud dat een goed cv geen standaardformat heeft en dat het afhankelijk is van de functie waarvoor je solliciteert. Zorg ervoor dat je de belangrijkste punten vermeldt en dat je cv makkelijk leesbaar en overzichtelijk is. Met een goed opgesteld cv sleep jij jouw droombaan binnen!

This is how we roll.

Rob Veltkamp

Conversie Specialist

Stel mij een vraag!

Ook interessant

Vijf tips om je te helpen bij je sollicitatiegesprek

13 maart 2023

Lees artikel

Tien tips voor jouw banenzoektocht

10 maart 2023

Lees artikel

Rob Veltkamp

Alvast een afspraak inplannen?

630867660

Vragen? Wij staan voor je klaar!